argosaronikos365.gr
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΡΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα εργασιών Καθαριότητας Δήμου Πόρου

Κοινοποίηση

• Αποκομιδή απορριμμάτων (πράσινος κάδος) και ανακύκλωσης (μπλε κάδος): Γίνεται κάθε μέρα την χειμερινή περίοδο και δύο φορές την ημέρα την θερινή περίοδο.

• Αποκομιδή στην παραλιακή οδό της Σφαιρίας: Από το 2016 ο Δήμος μας έχει εφαρμόσει πρωτοποριακό σύστημα παραλαβής των απορριμμάτων απευθείας από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία έχει παραχωρήσει «ατομικούς» μαύρους κάδους σύμμικτων απορριμμάτων. Η μέθοδος αυτή από το καλοκαίρι το 2021 επεκτείνεται και στην ανακύκλωση, με την διάθεση από τον Δήμο και ατομικών μπλε κάδων σε όλα τα καταστήματα.

• Χαρτοκιβώτια, συσκευασίες: Η εναπόθεσή τους επιτρέπεται (όλες τις μέρες) μόνο στους μπλε κάδους ανακύκλωσης και μόνο αφού συμπιεστούν.

• Ογκώδη απορρίμματα (στρώματα, ηλ. συσκευές, έπιπλα κτλ): Η συλλογή τους γίνεται κάθε Τρίτη. Τις υπόλοιπες μέρες η εναπόθεσή τους σε κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται.

• Προϊόντα κηπευτικών εργασιών/κλαδέματα: Η εναπόθεσή τους σε κ/χ χώρους απαγορεύεται. Οι ιδιώτες ακινήτων μπορούν να τα απομακρύνουν μέσω ιδιωτών μεταφορέων ή στις περιοχές εκτός Σχεδίου να τα καίνε (εκτός αντιπυρικής περιόδου).

• Μικρές ηλεκτρικές συσκευές, λάμπες, μπαταρίες: Τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους στις εισόδους του Δημαρχείου και του «κτηρίου ΚΑΠΗ». (τα καπάκια μπαίνουν στον μπλε κάδο)

• Μπάζα και προϊόντα εκσκαφών: Η εναπόθεσή τους σε κ/χ χώρους απαγορεύεται. Οι ιδιώτες μπορούν, κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης και πληρωμής του προβλεπόμενου τέλους, να τα παραδίδουν στον Δήμο για να τα μεταφέρει στην Αττική όπως προβλέπει ο νόμος.

• Εργασίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων: Από το 2016 εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα καθημερινών εργασιών καθαριότητας, το οποίο βασίζεται στην διάκριση 5 γεωγραφικών ζωνών και 2 χρονικών περιόδων (χειμερινή-θερινή), με βάση τις οποίες διαφοροποιείται η περιοδικότητα των εργασιών και ο αριθμός και τα ωράρια του απασχολούμενου προσωπικού.

Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου (ΑΔΣ 151/2011 – ΑΔΑ:457ΒΩΞΝ-ΚΕΤ) προβλέπει πρόστιμα έως 600€ σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.
Για κάθε συνεννόηση και κάθε επιπλέον πληροφορία, οι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται στο γραφείο Δημάρχου (τηλ. 22983 20512) και στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης του Δήμου 15303.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελέσματα δειγματοληψίας νερού που διενήργησε η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου στις 3-4-2024

Το Πειραματικό Εργαστήριο Θεάτρου του Δήμου Ύδρας (Π.Ε.Θ.Υ) παρουσιάζει “ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ”, στις 29-30-31 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30

Γιάννης Τούντας για απογευματινά χειρουργεία: «Πουθενά στον κόσμο τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν 8ωρο»