argosaronikos365.gr
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Παπαχρήστου, δήμαρχος Σαρωνικού, στην εκπομπή «Η Ώρα του Δημότη»: «Σε 5 χρόνια ο δήμος Σαρωνικού θα είναι ένας άλλος δήμος!»

Κοινοποίηση

Συνεπής στο μηνιαίο ραντεβού του με τους δημότες, ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου εμφανίστηκε για 4η συνεχόμενη φορά τη Δευτέρα 13/5 στη διαδικτυακή εκπομπή «Η ώρα του Δημότη» με τον Μέμο Ξυγκάκη, για την καθιερωμένη ενημέρωση. Ο Δημ. Παπαχρήστου μίλησε εκτενώς για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή ψηφίστηκε για να δίνει λύσεις, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα εμπόδια.  «Έχουμε πάρει μια απόφαση ως διοίκηση, ότι δεν θα βγούμε ποτέ να πούμε ότι πήραμε καμένη γη, ότι δεν έχουμε λεφτά, δεν είχαμε προϋπολογισμό, δεν έχω τεχνικό, δεν έχω προσωπικό κλπ. Δεν μας ενδιαφέρει, ούτε και τον κόσμο ενδιαφέρει τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο κόσμος μας ψήφισε για να δίνουμε λύσεις».

Ερωτηθείς για τη συνταγή της επιτυχίας που οδήγησε μέσα σε 4 μήνες σε πλήθος αλλαγών και στη δημιουργία πλήθους έργων, απάντησε ότι αυτή έχει να κάνει με την καταπληκτική ομάδα που εργάζεται για να δημιουργήσει έναν καλύτερο Σαρωνικό. «Η συνταγή της επιτυχίας είναι μια καταπληκτική ομάδα, ξεχωριστοί άνθρωποι και πολύ  δουλειά από το πρωί μέχρι αργά τα μεσάνυχτα,  κάθε μέρα και σαββατοκύριακα.  Ένα προσωπικό που έχει φιλότιμο, που μπορέσαμε και βρήκαμε τα “κλειδιά” του, μπορέσαμε και ξεκλειδώσαμε τον καθέναν ξεχωριστά και αυτό έχει αρχίσει και προχωράει. Είμαστε στην αρχή. Είναι μια πραγματικότητα ότι ο Σαρωνικός αλλάζει. Το βλέπει ο κόσμος, έχουμε σχεδιάσει πάρα πολλά και θεωρούμε ότι κάθε μήνα ο δήμος θα είναι διαφορετικός.  Ο κόσμος μας επέλεξε για αυτό και είμαστε σίγουροι ότι σε 5 χρόνια ο δήμος Σαρωνικού δεν θα θυμίζει καθόλου την σημερινή εικόνα”.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δημ. Παπαχρήστου:

  • Στον απολογισμό των 100 ημερών.

Ο κόσμος αποζητά την ανοιχτή επικοινωνία και γι’ αυτό στήριξε εγκάρδια την εκδήλωσή μας. Ετοιμάζουμε από τώρα την επόμενη μας συνάντηση για τον Δεκέμβριο ώστε κάθε 6 μήνες αυτές οι συναντήσεις αποτίμησης του δημοτικού έργου να γίνουν θεσμός.

  • Στη νεοσύστατη Υπηρεσία Οδοποιίας.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Μαΐου η λειτουργία της Υπηρεσίας Οδοποιίας. Βάλαμε 200.000€ από ιδίους πόρους για να επιδιορθώσουμε σημεία με κακοτεχνίες. Είδαμε όμως ότι και αυτό δεν φτάνει γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πλέον, υπάρχει εργαζόμενος της Υπηρεσίας  που συλλέγει τα αιτήματα, τα ομαδοποιεί πάνω στο χάρτη και υποδεικνύει που θα πρέπει να παρέμβουμε. Κάθε μέρα ρίχνουμε 4 τόνους πίσσα. Παράλληλα, επιθυμώντας μονιμότερες λύσεις δρομολογούμε χρηματοδοτήσεις έργων οδοποιίας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τα οποία καταθέτουμε μελέτες.

  • Στην ανάπλαση Πλατείας Ηρώων Αναβύσσουκαι Πλατείας Αναβύσσου

Χωροθετούμε πρωτότυπο καλλισθενικό πάρκο με όργανα  γυμναστικής, αντίστοιχο με αυτό που κάναμε στην Π. Φώκαια. Δίνουμε εντελώς νέα μορφή με εκτεταμένη φύτευση και δημιουργία χώρου αναψυχής στον οποίο εξέχουσα θέση θα έχει μια δημιουργία με σκάκι και κάποιους πάγκους, ώστε οι συνδημότες μας να απασχολούνται δημιουργικά με τις παρέες τους.

  • Στον καθαρισμό των οικοπέδων

Ευελπιστούμε οι δημότες να μας βοηθήσουν καθαρίζοντας ο καθένας το δικό του οικόπεδο. Άγνοια του νόμου δεν δικαιολογείται. Από τον Ιανουάριο διανέμουμε με τους λογαριασμούς ύδρευσης το Δελτίο Ενημέρωσης του Δημότη σε όλα τα νοικοκυριά. Σε αυτό αναφέρεται ρητά η υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και γίνεται ξεκάθαρο το ύψος των προστίμων σε περίπτωση παράβασης. Παράλληλα, και για πρώτη φορά, συνεργεία δικά μας μπαίνουν και καθαρίζουν ακαθάριστα ιδιόκτητα οικόπεδα, προκειμένου να μπορέσουμε να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον δήμο μας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

  • Στην Πολεοδομία Σαρωνικού

Πήραμε την επάρκεια για τη λειτουργία της Πολεοδομίας Σαρωνικού. Μέχρι τώρα εξυπηρετούμασταν από την υπηρεσία Μαρκοπούλου, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη στο δήμο Σαρωνικού χωρίς πολεοδομία. Επόμενα βήματά μας είναι η στελέχωση με προσωπικό προερχόμενο από κινητικότητα και η ολοκλήρωση των γραφείων που βρίσκονται στην πλατεία Καλυβίων.  Εκτιμούμε ότι όλα αυτά θα είναι έτοιμα μέσα στις επόμενες 40 ημέρες.

  • Στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής

Ξεκίνησε μια νέα εποχή για τον Σύνδεσμο μετά τις πρόσφατες εκλογές. Αυτή η νέα εποχή χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και μοναδική στόχευση την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας των δυο δήμων.  Οι σχέσεις μας με το δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά είναι πολύ καλές και αυτό είναι το σημαντικότερο. Κάνουμε κοινές προσπάθειες ώστε οι δήμοι μας  να θωρακιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την κλιματική κρίση.

  • Στην Πολιτική Προστασία

Τοποθετήσαμε 4 κρουνούς στη Γαλάζια Ακτή που τόσα χρόνια δεν είχε,  προχωρήσαμε και ανοίξαμε διεξόδους διαφυγής στο Θυμάρι, προμηθευτήκαμε νέο εξοπλισμό για τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα προχωρήσαμε σε επισκευές αξίας περίπου  14000 ευρώ, στους παλαιούς κρουνούς ώστε πλέον όλα τα σπειρώματα (σσ υποδοχείς) να ταιριάζουν με τις αντλίες της Πυροσβεστικής και να μειώνουμε στο ελάχιστο το χρόνο ετοιμότητας μας για ένα συμβάν.

  • Ολόκληρη η συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συναντήσεις του Στ. Κασσελάκη με πρέσβεις ξένων χωρών

Επιχείρηση της φρεγάτας «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν – Έβαλε με πυροβόλο κατά UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων