Δημόσια δήλωση Δημήτρη Μαρκόπουλου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε ως δημοσιογραφικά κλισέ τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, στην εκπομπή “Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο”. Σημείωσε ότι «κανένας δεν έχει να φοβηθεί από τον δημοκρατικό διάλογο», υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαβούλευσης και της επικοινωνίας στους κόλπους του κόμματος.
Αναφερόμενος στην αυριανή ψηφοφορία για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως νέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε: “Κατ’ αρχάς να ψηφιστεί ο νέος μας γραμματέας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν προκύψει διάλογος, πιστεύω ότι θα είναι θετικό και ευεργετικό.” Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για ανοιχτό διάλογο και την προθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ακούει τις ανησυχίες των βουλευτών, τονίζοντας: “Πρέπει να τα συζητάμε όλα, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε.”
Ο βουλευτής σχολίασε επίσης το θέμα της παρένθετης μητρότητας για τα ομόφυλα ζευγάρια, υπογραμμίζοντας ότι “αλίμονο αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν συζητήσουν”. Η Νέα Δημοκρατία, ως ένα κόμμα δημοκρατικό και φιλελεύθερο, έχει την παράδοση του διαλόγου που αναγνωρίζεται και αιτιολογείται από την leadership του κ. Μητσοτάκη, σημείωσε. “Συζητάμε συχνά και αυτό πρέπει να πιστωθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει συζητήσεις από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε.”
Απαντώντας σε φήμες σχετικά με αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι αυτές οι “διαρροές” και οι “σπερμολογίες” δεν τον αφορούν, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία συζητά και αναλύει τα ζητήματα εντός της, ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές.
Σε σχέση με το αίσθημα στην κοινωνία για ζητήματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής υπογράμμισε: “Η γνώμη μου είναι ότι η θρυαλλίδα των εξελίξεων που οδήγησε σε ένα κακό αποτέλεσμα ήταν ο γάμος των ομόφυλων. Μη γελιόμαστε.” Συνεχίζοντας, τόνισε πως η μείωση της εκλογικής επιρροής του κόμματος δεν μπορεί να αγνοηθεί και ότι η κοινωνία είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτά τα ζητήματα.
Το ζήτημα της διαφάνειας και η θεωρία των συνωμοσιών
Αναφορικά με την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: “Καμία συγκάλυψη, όμως πάρα πολλά λάθη.” Επισήμανε ότι τα λάθη στην επικοινωνία και στην πολιτική διαχείριση έχουν οδηγήσει στη δημιουργία θεωριών συνωμοσίας και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να λογοδοτήσουν για τις διαρροές και τις παραπλανητικές δηλώσεις που έχουν γίνει.
Σε συνέχεια της συζήτησης, τόνισε την ανάγκη για “να ζητήσουν συγγνώμη από τους συγγενείς” της τραγωδίας, σχολιάζοντας ότι η κοινωνία χρειάζεται αλήθειες και προστασία από παραπλανητικές πληροφορίες. Επίσης, ανέφερε ότι πολλές από τις υποθέσεις που αναφέρονται δεν έχουν καμία βάση, αναφερόμενος σε “αποδείξεις που δείχνουν την έλλειψη αυτών των υποθέσεων”, κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί και από τη δικαιοσύνη.
Ιδιαίτερη προσοχή έδωσε επίσης στην τρέχουσα εκλογική κατάσταση, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά κάποιων πολιτικών κομμάτων, όπως η Ελληνική Λύση, δεν πρέπει να υποτιμώνται ή να παραβλέπονται. “Θα πρέπει και η κοινωνία μας να αναστοχαστεί και να λειτουργήσει με μια ψυχραιμία.”
Συνολικά, οι δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα και βαθιά ανάλυση των τρεχουσών πολιτικών ζυμώσεων στην Ελλάδα, εστιάζοντας στη σημασία των διαλόγων και της σαφήνειας στη πολιτική. Οι πολιτικές αυτές τοποθετήσεις αποτελούν παράγοντα κλειδί για την κατανόηση των κοινωνικών ζητημάτων και της εκλογικής συμπεριφοράς του πολίτη.