argosaronikos365.gr
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Αίγινας: 25η Μαρτίου 2024

Κοινοποίηση

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αίγινα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Ο Δήμος Αίγινας τίμησε με κάθε επισημότητα αυτή την ξεχωριστή μέρα για τον ελληνισμό, που γιορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου ξεκίνησε με το Εωθινό από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, ενώ στη συνέχεια και με τη φροντίδα των Εφημέριων των Ενοριών χτύπησαν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του νησιού.

Με αίσθημα υπερηφάνειας και τη μέριμνα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον ΝΟΑ.

Αμέσως μετά, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Διονυσίου Αιγίνης και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Αίγινας, Ελένη Χρυσοχόου.

Ακολούθησε τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων, στο Ηρώο του Νησιού στην Πλατεία Εθνεγερσίας.

Ακούστηκε το μήνυμα του Δημάρχου για την ημέρα, το οποίο αποτυπώνεται ως εξής: «Σε περιόδους διεθνών εντάσεων, όπως η σημερινή, είναι επιβεβλημένη η επισκόπηση των μεγάλων στιγμών της ιστορίας μας.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, βρίσκει την Ελλάδα ενωμένη και δυνατή να υπερασπίζεται και να διατηρεί τα υψηλά ιδανικά και ιδεώδη, που έθεσαν ως βάση οι πρόγονοί μας μέσα από τους αγώνες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και να είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή των Αιγινητών στον μεγάλο αυτόν αγώνα, τιμώντας την ιστορία, την παράδοση και το σθένος τους.

Με αίσθηση αισιοδοξίας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενώνουμε τις γενιές για ένα κοινό και καλύτερο μέλλον, γνωρίζοντας πως πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε πάντα η ενότητα».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, με την παρέλαση μαθητών, σωματείων και συλλόγων του Δήμου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Αλώνων, Μεσαγρού «ΟΙΝΟΗ», ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων και Κοντού και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης πραγματοποίησαν παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Παλαιά Προβλήτα.

Τέλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στην πόλη της Αίγινας.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου Αίγινας για τις κατασκευαστικές εργασίες, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Διοικητή και τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, καθώς τον Λιμενάρχη και τα όργανα του Λιμεναρχείου

Αίγινας για τη συμβολή στη διατήρηση της τάξης, τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο, τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς των μαθητών για την άψογη παρουσίαση, τη μαέστρο και τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας [ΜΟΥ.Σ.Α.], το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους του νησιού.

Και του χρόνου, με υγεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την συνάντηση του Δημάρχου Ύδρας, κ. Γεωργίου Κουκουδάκη με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα

Μόνιμοι διορισμοί προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και στην Αργολίδα χωρίς απολυτήριο

Επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμη των Υδραίων Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821